Xavi begrijpt niets van Spaanse bond: Hebben zeventien slachtoffers

Xavi begrijpt niets van Spaanse bond: "Hebben zeventien slachtoffers"

01-01-2022 19:07
2

Memphis Depay is niet op tijd fit om mee te spelen tegen RCD Mallorca, zo stelt Xavi op de persconferentie voor de wedstrijd in de Primera División. Dat geldt ook voor Ansu Fati en Pedri. Xavi begrijpt niet dat de Spaanse bond de wedstrijd door laat gaan, vanwege het grote aantal positieve testen.

Memphis, Pedri en Ansu Fati zijn geblesseerd. "Ze herstellen goed", zo vertelt Xavi. "Ze zijn dichtbij een terugkeer, maar het is nog te vroeg. Ik verwacht niet dat we morgen al op ze kunnen rekenen."

Het zijn niet de enige spelers die Xavi moet missen tegen Mallorca, aangezien er sprake is van een corona-explosie binnen de club. De oefenmeester begrijpt niet waarom de Spaanse bond de wedstrijd door laat gaan. "Eerlijk? Ik weet het niet. Het is een vraag voor de president en de mensen die beslissen in de competitie. Het is een bewijs dat we zeventien slachtoffers hebben, waarvan elf als gevolg van Covid."

Xavi denkt dat je op deze manier mindere wedstrijden gaat zien op het hoogste niveau in Spanje. "La Liga kan het zich niet veroorloven, het wordt een spel zonder energie. Zowel voor Mallorca als voor ons. Maar als het moet, zullen we spelen", zo sluit de trainer af.