Fellaini wordt hier op handen gedragen, hij is een voorbeeld

"Fellaini wordt hier op handen gedragen, hij is een voorbeeld"

01-01-2022 18:45
4

Heel wat vedetten hebben de Chinese competitie al verlaten, maar Marouane Fellaini houdt vol. Meer nog, Fellaini is pas kampioen geworden bij zijn team Shandong Luneng. Chris Van Puyvelde laat er geen twijfel over bestaan: Fellaini is een held in China. 

Van Puyvelde was jarenlang technisch directeur bij de KBVB, maar voert die functie nu uit in China. Hij kent Fellaini uiteraard nog heel goed.

"Hij wordt hier op handen gedragen", aldus Van Puyvelde bij Sporza. "Hij was kapitein bij zijn Chinese ploeg. Dat betekent hier heel veel. Hij is een voorbeeld van professionaliteit. Hij loopt er de kantjes niet vanaf, maar is net een buitenlander die zijn ploeg naar een hoger niveau tilt. Hij geeft zich honderd procent op het veld en bespreekt ook dingen die belangrijk zijn voor het Chinese voetbal met zijn bestuur."

Van Puyvelde gelooft niet dat Fellaini nu een ander team gaat zoeken. "Ik discussieer ook met hem. Hij is hier tevreden. Hij vormt een goede verbinding tussen de droom van het westen en de realiteit van China."