'Manchester United en Napoli sluiten huurdeal, Aston Villa kijkt lijdzaam toe'

'Manchester United en Napoli sluiten huurdeal, Aston Villa kijkt lijdzaam toe'

01-01-2022 17:30

Axel Tuanzebe staat op het punt om naar Napoli te verkassen. De verdediger van Manchester United, die momenteel wordt verhuurd aan Aston Villa, is volgens Gianluca Di Marzio 'onderweg' naar Italië.

Tuanzebe kwam vorig seizoen niet veel aan spelen toe bij Manchester United, waardoor hij tijdelijk naar Aston Villa vertrok. Aan die verhuurperiode lijkt voortijdig een einde te komen: Napoli wil de verdediger deze maand ook op huurbasis overnemen, melden Di Marzio en Fabrizio Romano.

De Italianen zijn naar verluidt bereid om tussen de 400.000 en 500.000 euro te betalen als huursom. Volgens Di Marzio is United daar akkoord mee gegaan, waardoor Tuanzebe binnen afzienbare tijd verkast naar Napoli. Er is nog niet gesproken over een optie tot koop.

Aston Villa heeft geen stem in een mogelijke deal tussen United en Napoli over Tuanzebe. Manager Steven Gerrard benadrukte onlangs echter dat hij de stopper graag bij zijn selectie houdt. "We willen hem hier houden, ook permanent. We zien dit niet zomaar als een huurovereenkomst tot het einde van het seizoen."