'RSC Anderlecht bereikt akkoord met Sporting Cristal, aanvaller Liza op komst'

'RSC Anderlecht bereikt akkoord met Sporting Cristal, aanvaller Liza op komst'

01-01-2022 17:00
8


CEO Peter Verbeke gaf aan dat RSC Anderlecht een rustige mercato zal kennen, maar wel uitkijkt naar mogelijke versterkingen. De club leek vooral op zoek te gaan naar een nieuwe aanvaller. Dat lijkt Percy Liza te gaan worden.

Eerder raakte al bekend dat de aanvaller van Sporting Cristal op bezoek was bij Anderlecht en dus op weg leek naar paars-wit. Volgens media in Peru heeft Anderlecht nu ook een akkoord bereikt met de aanvaller en zijn club Sporting Cristal.

Anderlecht neemt de aanvaller over voor 1,2 miljoen euro en zijn huidige club Sporting Cristal heeft ook nog recht op 25% van de winst bij doorverkoop. Liza is momenteel nog in Peru, maar zou wel snel voorgesteld kunnen worden bij Anderlecht.

De jonge aanvaller, die dit seizoen goed was voor zes doelpunten en vijf assists in zestien competitiewedstrijden, moet bij Anderlecht de concurrentie aangaan met Joshua Zirkzee, Benito Raman en Christian Kouamé. Die laatste vertoeft echter enkele weken op de Afrika Cup en zal aan het einde van dit seizoen hoogstwaarschijnlijk vertrekken, net zoals Zirkee.