OFFICIEEL: Everton sluit jaar af met transfer van 21 miljoen euro

OFFICIEEL: Everton sluit jaar af met transfer van 21 miljoen euro

01-01-2022 12:45 Laatste update: 12:36

Everton heeft het nieuwe jaar ingeluid met een transfer. The Toffees hebben zaterdagochtend de komst van de Oekraïener Vitaliy Mykolenko wereldkundig gemaakt.

De 22-jarige linksback komt over van Dinamo Kiev en tekent tot 2026. Everton spreekt van een 'undisclosed fee', maar volgens Britse media is er met de transfer 21 miljoen euro gemoeid. "Ik heb er altijd van gedroomd om in de Premier League te spelen. Het spelletje is geboren in Engeland en ik denk dat ik er qua speelstijl goed pas", laat Mykolenko weten aan de clubkanalen. "Ik kijk ernaar uit om voor de Everton-fans te spelen. Zij waren geweldig, heb ik tijdens de laatste wedstrijden gezien."

Mykolenko wordt in principe de concurrent van Lucas Digne, die tot dusver de enige pure linksback in de selectie van Rafael Benítez was. Of de Fransman na 31 januari ook nog op Goodison Park speelt, is echter nog maar de vraag: zijn naam valt – net zoals bij Nicolás Tagliafico het geval is – bij diverse clubs die nog op zoek zijn naar een linksback.