'Van de Beek definitief op dood spoor bij United na succesvolle systeemwissel'

'Van de Beek definitief op dood spoor bij United na succesvolle systeemwissel'

31-12-2021 19:00
2

Donny van de Beek hoeft geen rekening meer te houden met speeltijd bij Manchester United. Door de tactische omzetting van trainer Ralf Rangnick zit de middenvelder uit Nijkerkerveen definitief op een dood spoor.

Dat schrijft The Manchester Evening News, dat net als veel fans van The Mancunians verbaasd was dat Van de Beek geen basisplaats kreeg tegen Burnley op 30 december. Bij afwezigheid van de geschorste Bruno Fernandes zou de Nederlander toch wel een plekje bij de eerste elf krijgen, maar dat gebeurde niet en manager Ralf Rangnick had daar volgens MEN een goede reden voor.

Een tactische omzetting maakte dat Van de Beek niet mee kon spelen en die tactische omzetting pakte goed uit. Zo speelden Jadon Sancho en Mason Greenwood op de vleugels en ondersteunden zij spitsen Edinson Cavani en Cristiano Ronaldo in een soort 4-2-2-2-formatie. De lokale krant schrijft dat de Nederlander niet in staat wordt geacht om als één van die twee aanvallende middenvelders op de buitenkant te spelen.

Na het vertrek van Ole Gunnar Solskjaer, die Van de Beek ook al amper kansen gaf, lijkt ook het tijdperk-Rangnick dus niet gunstig te zijn voor de middenvelder. The Manchester Evening News schrijft dan ook dat er vragen zullen ontstaan over zijn toekomst bij de club, omdat de tactische move van Rangnick goed uitpakte en dus waarschijnlijk vaker toegepast zal gaan worden.