'Clement op weg naar AS Monaco, trainer kan zondag al in dug-out zitten'

'Clement op weg naar AS Monaco, trainer kan zondag al in dug-out zitten'

31-12-2021 16:04 Laatste update: 01-01-2022 14:48
141

Het lijkt nog maar een kwestie van tijd vooraleer Philippe Clement richting AS Monaco trekt. De Franse club wil er alles aan doen om de trainer van Club Brugge aan te trekken en ook Clement ziet een overgang zitten.

Dat weet men bij het doorgaans goed geïnformeerde L'Equipe. Volgens de Franse bron werd er de voorbije uren zelfs een principeakkoord bereikt tussen Clement en AS Monaco. De trainer van Club Brugge ziet een overgang richting de Monegasken als een goede stap in zijn carrière.

Er moet echter nog een akkoord bereikt worden met Club Brugge, al lijkt ook dat niet onoverbrugbaar te zijn voor Monaco. Als dat akkoord er komt, kan Clement eind deze week nog worden voorgesteld bij de Franse club.

Inmiddels is Blauw-Zwart ook begonnen aan de zoektocht naar een nieuwe trainer. Rik De Mil wordt in principe interim-trainer, terwijl onder andere Alexander Blessin werd genoemd als potentiële opvolger.

Update: Volgens L'Equipe is het nog maar een kwestie van tijd vooraleer Monaco Clement voorstelt als de nieuwe trainer. Er was al sprake van een persoonlijk akkoord, maar nu hebben Club Brugge en Monaco ook een akkoord bereikt. De kampioenentrainer verlaat Club Brugge en kan zondag al in de dug-out zitten voor de bekerwedstrijd tegen Strasbourg.