'Tottenham en Conte voegen daad niet bij het woord, alsnog feest bij Vitesse'

'Tottenham en Conte voegen daad niet bij het woord, alsnog feest bij Vitesse'

31-12-2021 15:25

Vitesse en Lois Openda (Club Brugge) zijn ook verlost van het laatste restje onzekerheid en weet dat het na de winterstop in de Conference League actief zal zijn. De Gelderlander weet te melden dat Conference League-concurrent definitief niet in beroep zal gaan tegen het oordeel van de UEFA.

Spurs kon vanwege een corona-uitbraak zijn laatste pouleduel met Stade Rennes niet spelen en verloor die wedstrijd uiteindelijk reglementair, waardoor het achter Vitesse in de poule eindigde. De Noord-Londenaren hadden nog de mogelijkheid om in beroep te gaan en manager Antonio Conte liet doorschemeren dat dit inderdaad serieus werd overwogen.

De Gelderlander meldt op oudjaarsdag echter dat Tottenham de daad niet bij het woord heeft gevoegd. Het internationale sporttribunaal CAS heeft geen bericht vanuit Noord-Londen gekregen, waardoor Vitesse nu definitief mag juichen.

De Arnhemmers mogen zich als nummer twee van de poulefase melden in de tussenronde van de Conference League. Europa League-afvaller Rapid Wien is op 17 en 24 februari de tegenstander in het volgende Europese tweeluik.