OFFICIEEL: Ajax haalt oude bekende Brobbey na half jaar weer terug

OFFICIEEL: Ajax haalt oude bekende Brobbey na half jaar weer terug

31-12-2021 14:46

Ajax en Brian Brobbey zijn na een half seizoen herenigd, heeft de Amsterdamse club bevestigd. De negentienjarige spits vertrok afgelopen zomer transfervrij naar RB Leipzig en keert nu op huurbasis terug, zonder optie tot koop.

Brobbey doorliep de Ajax-opleiding en speelde vorig seizoen negentien wedstrijden in het eerste, waarin hij goed was voor zes doelpunten. Beide partijen konden echter geen overeenstemming over contractverlenging bereiken, waarna de geboren Amsterdammer met Ghanese roots zijn geluk in Leipzig ging beproeven. In veertien officiële wedstrijden kwam hij echter tot slechts 252 minuten en nul treffers.

Ajax was ondertussen op zoek naar een extra spits, met het oog op de Afrika Cup-deelname van Ivoriaans international Sébastien Haller én de belangrijke wedstrijden tegen FC Utrecht en PSV in januari. Brobbey zal na terugkeer in Amsterdam in eerste instantie de strijd aan moeten gaan met Danilo.

Brobbey deed weinig geheimzinnig over zijn naderende transfer: hij liet via Instagram al doorschemeren dat hij weer op weg was naar Amsterdam en meldde zich al op het trainingsveld. De spits zal naar de jaarwisseling aansluiten bij het winterse trainingskamp dat Ajax in Portugal belegt.