Kritische Dani Alves van repliek gediend: WhatsApp-screenshot Bartomeu openbaar

Kritische Dani Alves van repliek gediend: WhatsApp-screenshot Bartomeu openbaar

De uitlatingen van FC Barcelona-routinier Dani Alves over ex-voorzitter Josep Maria Bartomeu hebben een opmerkelijk staartje gekregen. De 38-jarige Braziliaan verklaarde dat hij nooit een aanbod van Bartomeu zou hebben geaccepteerd, maar inmiddels is er een WhatsApp-screenshot uit 2019 uitgelekt, waarin Alves zichzelf zou hebben aangeboden.

De Spaanse journalist Víctor Malo schermt met de WhatsApp-conversatie tussen Bartomeu en Alves. 'Ik wil terug naar huis, ik wil in 2022 als Barça-speler aan het WK meedoen', zou Alves medegedeeld hebben in mei 2019, vlak nadat Barcelona door een historische 4-0 nederlaag bij Liverpool de Champions League-finale mis was gelopen. 'Laten we onze trots opzij schuiven, we weten allebei dat we elkaar nodig hebben.'

Bartomeu liet weten dat hij er geen problemen mee had en verwees Alves vervolgens naar diens oud-ploeggenoot Éric Abidal, die op dat moment het sportieve beleid uitstippelde. Uiteindelijk is de Braziliaan pas twee jaar later teruggekeerd in Camp Nou, toen Bartomeu en Abidal het veld al geruimd hadden.

De reactie van Alves zelf op de onthulling van Malo doet vermoeden dat de Braziliaan inderdaad contact heeft gezocht met Bartomeu. 'Degenen die werkelijk begaan zijn met Barça doen alles wat nodig is... Het leven weet wie het verdient en wie niet. Sorry, thanks', laat hij weten via Twitter.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie