'Als ik een aanbod van Bartomeu had gekregen, zou ik het niet geaccepteerd hebben'

'Als ik een aanbod van Bartomeu had gekregen, zou ik het niet geaccepteerd hebben'

Dani Alves bezegelde in 2021 zijn verrassende terugkeer bij FC Barcelona. De 38-jarige Braziliaan wilde dolgraag terug, toen voorzitter Josep Maria Bartomeu van het toneel was verdwenen.

Alves werd in 2008 overgenomen van Sevilla, toen Joan Laporta de voorzitter van FC Barcelona was. Acht jaar later vertrok hij naar Juventus en op dat moment zwaaide Bartomeu de scepter in Camp Nou. "Als ik een aanbod van hem had gekregen, zou ik dat niet geaccepteerd hebben", aldus Alves, geciteerd door Alkass Sports. "Ik vertrok toen hij president was en het had totaal geen zin om weer met hem te werken."

Opvolger Laporta kon overigens niet voorkomen dat Alves' maatje Lionel Messi voorafgaand aan het seizoen plotseling vertrok. De Braziliaan neemt het Laporta echter niet kwalijk. "De club had het moeilijk en het was moeilijk om Messi te houden. Ik was tegen zijn vertrek, want hij is een levende legende, maar soms gaan dingen niet zoals je voor ogen hebt. Hopelijk komt hij ooit terug en kunnen we weer samenspelen."

Alves werd op 12 november gepresenteerd, is na de jaarwisseling speelgerechtigd en zou zondag zijn rentree kunnen maken tegen Real Mallorca. Of dat ook gaat gebeuren, is echter nog maar de vraag. FC Barcelona wordt geteisterd door positieve coronatests en ook Alves is de dans niet ontsprongen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie