Spurs is nog niet klaar met Vitesse en Europa: 'Vertrouwen in goede afloop'

Spurs is nog niet klaar met Vitesse en Europa: 'Vertrouwen in goede afloop'

30-12-2021 18:41
3

Antonio Conte is ervan overtuigd dat Tottenham Hotspur nog altijd door kan gaan in de Conference League. De Italiaanse manager vindt het oneerlijk dat hij en zijn ploeg geen kans hebben gekregen om de wedstrijd tegen Stade Rennais in te halen.

Door een corona-uitbraak in Noord-Londen kon Tottenham niet op de oorspronkelijke datum tegen de Fransen spelen en later kon er geen inhaaldatum gevonden worden. Daarop besloot de UEFA om de reglementaire 0-3 zege aan Rennes toe te kennen en daarmee zorgde de Europese bond voor feest in Arnhem. Vitesse gaat daarmee door in de Conference League.

Conte legt zich echter nog niet bij die uitspraak neer. Op een persconferentie sprak hij zijn teleurstelling over het besluit uit. "We vertrouwen erop dat dat vonnis vernietigd zal worden", liet de Italiaan optekenen. "Ik, de club en onze fans vinden het ongelooflijk dat de UEFA dit heeft kunnen besluiten."

Tottenham en zijn manager hebben er zelfs vertrouwen in dat ze alsnog door kunnen in Europa. "Ik ben er zwaar teleurgesteld over, omdat het ontzettend oneerlijk is. Wedstrijden moeten op het voetbalveld worden beslist en niet daarnaast. Maar er is nog niets definitief. We hebben alsnog veel vertrouwen in de goede afloop."