STVV moet met rood in boekhouding schrijven: vijf miljoen euro minder inkomsten

STVV moet met rood in boekhouding schrijven: vijf miljoen euro minder inkomsten

30-12-2021 17:28 Laatste update: 17:36
0

Sint-Truiden verkeert nu al enkele jaren in woelig water. Op sportief vlak geraakt de club niet echt uit de lagere regionen weg en ook naast het veld rommelt het regelmatig. Het Japanse bestuur heeft daar nog financiële katjes bijgekregen om te geselen. In 2021 heeft STVV namelijk een behoorlijk flink verlies geleden.

In totaal hebben De Kanaries zo'n vijf miljoen euro moeten toeschieten in vergelijking met het vorige boekjaar, heeft Het Nieuwsblad te horen gekregen. Dat komt voornamelijk door verminderde inkomsten. Terwijl STVV het jaar voordien nog iets meer dan 25 miljoen ophaalde, is dat aantal gedaald naar een dikke 20 miljoen. Daartegenover staat dat de kosten min of meer even hoog gebleven zijn.

Uiteraard speelt de coronacrisis een negatieve rol in dat verhaal. Alles samen raamt STVV de impact van het virus en de bijbehorende financiële terugval op zo'n twee miljoen euro verlies. Toch valt er ook licht aan de horizon waar te nemen. Zo heeft STVV de laatste tijd flinke sommen geld geïnd die nog niet op de jaarrekening staan. Het gaat om de uitgaande transfers van Maximiliano Caufriez (Spartak Moskou), Santiago Colombatto (Leon) en Ilombe Mboyo (AA Gent), alles samen goed voor bijna vier miljoen euro extra.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie