Spaanse media weten het zeker: Barça en Xavi gaan vol voor gedroomde spits

Spaanse media weten het zeker: Barça en Xavi gaan vol voor gedroomde spits

30-12-2021 10:15
1

Juventus-spits Álvaro Morata speelde al voor Real Madrid en Atlético Madrid en de kans bestaat dat hij in 2022 het shirt van FC Barcelona gaat dragen. Dat melden Marca, Mundo Deportivo en AS.

Barcelona hoopt Morata in januari aan de selectie toe te voegen, klinkt het. De 29-jarige Spanjaard is de 'nummer één-kandidaat' in Camp Nou. De onderhandelingen tussen Barça en Juventus zijn onderweg en trainer Xavi zou al om de tafel hebben gezeten met Morata's zaakwaarnemer Juanma López.

Morata is niet helemaal gelukkig in Italië en staat meer dan open voor de interesse van Barça. Xavi ziet in hem 'één van de beste spitsen ter wereld'. Het ligt voor de hand dat Morata eerst wordt gehuurd door Barcelona, dat zou aansturen op een optie tot koop.

Bij Juventus verdient Morata jaarlijks tien miljoen euro, iets wat bij Barça niet mogelijk is. Volgens de Spaanse pers neemt hij de geldkwestie voor lief. Gaat de transfer door, dan komt hij in Camp Nou een aantal goede vrienden tegen: Sergio Busquets, Pedri, Ansu Fati en Jordi Alba hebben een 'geweldige relatie' met hem.

De Jong, Memphis en Cavani
De komst van Morata zou betekenen dat Luuk de Jong onmiddellijk vertrekt, meldt AS. En ook de toekomst van Memphis Depay is dan onzeker. Edinson Cavani (Manchester United) geldt nog steeds als alternatief voor de spitspositie.