Sporteconoom: Anderlecht in toekomst misschien opnieuw rijkste club van België

Sporteconoom: "Anderlecht in toekomst misschien opnieuw rijkste club van België"

30-12-2021 07:50 Laatste update: 08:04
53

RSC Anderlecht is, onder meer door eigenaar Marc Coucke, uit een financiële put aan het kruipen. Volgens sporteconoom Thomas Peeters ziet de toekomst van Paars-Wit er rooskleurig uit, zo vertelde hij aan De Morgen.

Peeters (Erasmus Universiteit) liet optekenen dat Anderlecht de toekomst met vertrouwen tegemoet kan gaan en dat het veel troeven heeft. Ondanks de coronacrisis is Anderlecht erin geslaagd om minder verlies te lijden dan vorige jaren, merkte Peeters op die dat een positieve evolutie noemt. "Anderlecht heeft begrepen dat het dringend moest snoeien in de loonmassa, makelaarsvergoedingen en andere onnodige kosten”, aldus Peeters.

Er is volgens Peeters wel een kanttekening voor Paars-Wit. Hij wees erop dat de jaarrekening nog niet gepubliceerd is. “Het bedrag van de immateriële vaste activa zal nog een belangrijke rol spelen. Dat bestaat vaak voor 99 procent uit transfersommen uit het verleden. De transferbalans van Anderlecht van de laatste jaren oogt alvast positief,” zei Peeters.

"De terugkeer van Anderlecht komt er zeker en vast", zei Peeters. “Op korte termijn staat of valt evenwel veel met sportieve resultaten en bij Anderlecht zijn kapitaalkrachtige personen bereid om te investeren. Anderlecht heeft het potentieel om opnieuw de rijkste club van België te worden", aldus Peeters.