Lukaku lijkt matchwinnaar voor Chelsea te worden, maar Brighton maakt laat gelijk

29-12-2021 22:40
1

Chelsea heeft woensdagavond een late gelijkmaker moeten slikken tegen Brighton & Hove Albion. Daardoor verliest de Londense formatie weer punten in de Premier League.

Romelu Lukaku stond weer in de basis bij Chelsea. De Rode Duivel had de laatste weken last van een enkelblessure en een coronabesmetting. Bij de bezoekers was Leandro Trossard geblesseerd.

Op Stamford Bridge deed Brighton verrassend genoeg niet onder voor Chelsea. Desondanks kwamen The Blues na 28 minuten spelen op voorsprong. Lukaku kopte vanuit een corner de bal tegen de touwen, nadat Veltman net onder de bal door ging. De Brighton-spelers wilden dat de treffer geannuleerd werd, doordat Neal Maupay een tik kreeg van Lukaku in aanloop naar de goal. De VAR greep echter niet in, net als scheidsrechter Mike Dean.

Na de openingstreffer ging Brighton dapper op zoek naar de gelijkmaker. De ploeg van Graham Potter kreeg daar ook genoeg kansen voor, maar het leek niet genoeg te zijn voor de 1-1. Niets bleek echter minder waar: in blessuretijd nam Danny Welbeck de gelijkmaker voor zijn rekening.

Daardoor speelt Chelsea voor de derde keer op rij gelijk. De ploeg van Tuchel desondanks nu tweede in de Premier League, al heeft achtervolger Liverpool nog een wedstrijd tegoed. Brighton staat na een goede seizoenstart tiende.