Moris (Union) sluit 2021 af als minst gepasseerde doelman: Daarom sta ik er

Moris (Union) sluit 2021 af als minst gepasseerde doelman: "Daarom sta ik er"

29-12-2021 20:00

Union Saint-Gilloise kon tegen KAA Gent 2021 niet afsluiten met een overwinning, maar Union gaat wel 2022 in als fiere leider. "Dit is allemaal te danken aan onze ingesteldheid", vertelt Union-doelman Anthony Moris

Moris zette tegen Gent zijn achtste clean sheet achter zijn naam. "Daarom sta ik er. Ik probeer zo beslissend mogelijk te zijn. Daar betaalt de ploeg mij ook voor", vertelt hij in Het Nieuwsblad. Moris weet ook de reden voor de weinige tegendoelpunten. "Ik kan rekenen op een hele sterke verdediging, maar op de weinige ballen die ik moet pakken, moet ik natuurlijk paraat zijn."

En dat lukt Moris aardig, want hij is de minst gepasseerde doelman van de Jupiler Pro League. "In het begin gaven we soms wat te makkelijk goals weg. Misschien waren we wat te naïef omdat we het hoogste niveau nog aan het verkennen waren. Maar ondertussen hebben we dat goed hersteld."

Moris weet dat Union veel te danken heeft aan een perfecte mentaliteit. "Niemand kijkt op een inspanning meer of minder, en iedereen werkt hard voor elkaar. Het is die winnaarsmentaliteit die deze ploeg zo typeert. Het defensieve werk mag echt niet onderschat worden."