Frey (Antwerp) combineert kunst en voetbal: schilderij te koop voor 1950 euro

Frey (Antwerp) combineert kunst en voetbal: schilderij te koop voor 1950 euro

29-12-2021 14:44
5

Een opmerkelijke combinatie: voetbal en kunst. Royal Antwerp FC aanvaller Michael Frey weet ze moeiteloos te combineren. Frey veilt zijn kunstwerk ten voordele van Younited, een partner van de Jupiler Pro League die zich inzet voor mensen met problemen op vlak van psychische gezondheid, armoede of verslaving.

De Zwitserse spits zat vooraleer hij professioneel voetballer werd op de kunstacademie. Geïnspireerd door de stad schilderde hij een ‘landschap’ van Antwerpen. Dit schilderij wordt momenteel samen met een hoop gesigneerde truitjes geveild op de website van de Pro League. Woensdagmiddag bedroeg het hoogste bod op Freys gesigneerde schilderij reeds 1.950 euro.

Kerstveiling
Tijdens de Kerstveiling kan er van 17/12 tot en met 30/12 geboden worden op alle shirts van de Jupiler Pro League en 1B Pro League-spelers die versierd zijn met een Younited-logo. Naast de shirts, vullen ook enkele unieke specials zoals VIP-experiences of een avond in het spoor van een voetbalcommentator de veilingspagina. 

Kerstspecial
Eerder had Younited al een kerstspecial georganisseerd. Tijdens de kerstspeeldag veranderde de Jupiler Pro League opnieuw van naam: de competitie werd de Younited Pro League. Hiermee wil de Pro League haar band met Younited Belgium extra in de verf zetten en de organisatie een extra duw in de rug geven.