Kritiek op Lang (Club Brugge): “Toont aan dat hij nog niet volwassen genoeg is”

Kritiek op Lang (Club Brugge): “Toont aan dat hij nog niet volwassen genoeg is”

29-12-2021 14:26
5

De kritiek op Noa Lang is niet mals na de nederlaag van Club Brugge in de derby tegen Cercle Brugge. Ook oud-bondscoach Rene Vandereycken laat zich ook uit over de Nederlander tegenover Het Nieuwsblad.

Club Brugge ging de boot in tegen Cercle. “Het was geen voordeel dat Noa Lang er geïrriteerd bijliep en energie stak in andere dingen dan zijn spel. Hij leek eerst nog te ontsnappen aan zijn eerste gele kaart nadat hij een bal had weggetrapt, maar doordat hij begon te sakkeren, kreeg hij ze toch. Nadien was een aantal keer te zien dat hij het niet eens was met beslissingen van de scheidsrechter, maar hij kon zich telkens nét intomen.”

Vervolgens ging het helemaal mis met Lang. “Tot hij na het laatste fluitsignaal toch over de schreef ging en rood kreeg. Zijn manier van spelen gaat gepaard met dribbels en aannames die soms eens mislukken, maar tegen Cercle was zijn rendement te laag. Randzaken hebben zijn spel beïnvloed en dat toont aan dat hij nog niet volwassen genoeg is. Bovendien vraagt het energie van zijn ploegmaats, die zich achter hem scharen of tussenbeide komen om hem te kalmeren.”

Volgens Vandereycken kan Lang ook professionele hulp gebruiken. “Tegenstanders weten dat en zullen Lang steeds vaker proberen te irriteren. Met de hulp van ploegmaats, trainers, zijn privé-omgeving of een psycholoog moet hij ertoe komen dat te kunnen omzetten in motivatie, om op een beheerste manier het beste uit zichzelf te halen en op zijn beurt tegenstanders te irriteren omdat die geen vat op hem hebben.”