Boskamp in Extra Time: “In de kleedkamer van Club Brugge zit het niet lekker”

Boskamp in Extra Time: “In de kleedkamer van Club Brugge zit het niet lekker”

29-12-2021 14:01
14

Johan Boskamp was niet meteen mild voor Club Brugge. Naast zijn tactische analyses van de derby merkte hij vooral op hoe de sfeer in de club niet helemaal juist zit. Hij verwacht dan ook dat Philippe Clement niet meer lang aan het roer zal staan bij Brugge.

Volgens Boskamp is er meer aan de hand: "Ik heb het gevoel dat Philippe Clement volgend jaar andere oorden zal opzoeken," vertelt hij aan tafel in Extra Time. "In de kleedkamer zit het niet lekker. Tegen Cercle Brugge stond Club in balbezit niet open genoeg om snelheid te maken. Terwijl het in het verleden echt heel snel vooruitging bij Club."

Tegengoals
Een ander heikel punt aan tafel was het aantal tegengoals dat Blauw-Zwart dit jaar slikt. Een immense verandering in vergelijking met de vorige seizoenen. Club Brugge stond onder Clement steeds garant voor flitsend voetbal, maar vooral ook voor een solide verdediging. Dit seizoen slikken ze 1,33 tegengoals per match. Dat is een heel stuk meer dan de vorige seizoenen: 0,48 twee seizoenen geleden, en vorig seizoen 0,76 tegengoals per match. Volgens Gert Verheyen, missen ze een uitblinker achterin. Vorige seizoenen kon Club rekenen op de vorm van verdedigers als Simon Deli en Odilon Kossounou. 

Zomermercato
Van alle zomertransfers zijn er gewoon te weinig die we geslaagd kunnen noemen, merken de gasten op."Was het de bedoeling dat Wesley Barbosa de Morais en Jose Izquierdo zo weinig zouden spelen?" Een bewijs van hoe belangrijk het kan zijn om een goede zomermercato te hebben. Na de winter kan nieuwkomer Tajon Buchanan misschien voor een frisse toevoeging zorgen. "Hij komt over van de MLS en is een flankspeler. Daar hebben ze bij Club nood aan", besluit Van der Elst.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie