Verbeke: “Positie Kompany werd nooit in vraag gesteld bij Anderlecht

Verbeke: “Positie Kompany werd nooit in vraag gesteld bij Anderlecht"

29-12-2021 13:47 Laatste update: 14:17
11

RSC Anderlecht zit in een goede flow, maar er was een periode waar het niet wilde draaien voor Vincent Kompany en consorten. Peter Verbeke liet zich tegenover Het Laatste Nieuws uit over de situatie.

De positie van Kompany werd niet in vraag gesteld. “Nooit. Wat niet wil zeggen dat we niets in vraag stellen. Integendeel, als management plaatsen we net overal vraagtekens, zowel bij het sportieve als het tactische aspect. Het positieve is dat Vincent zeer open staat voor dat soort discussies. Op die manier bereiken we samen het beste resultaat. Ik heb nog nooit met zo'n persoon gewerkt. Of we nu winnen in Brugge of verliezen van Beerschot: Vincent slaat de pagina meteen om en gaat terug aan het werk.”

Kompany heeft een bepaalde visie en lijkt daar niet van af te willen stappen. Hij krijgt daarom soms de stempel ‘koppig’. “Dat hangt af van jouw definitie van ‘koppig'. Als Vincent een idee heeft, is dat steeds onderbouwd en dat is net een kwaliteit. Magallán krijgt de voorkeur op Harwood-Bellis omdat Vincent hen uren geanalyseerd heeft en op basis van zeer precieze data beslist heeft dat Magallán op dit moment meer bijdraagt aan het team. En hij zal Magallán niet uit het team zetten bij een blunder. Vincent laat zich in het voetbal niet leiden door emoties.”