Zulte Waregem kon nog eens de nul houden: Iets waar we echt op hameren

Zulte Waregem kon nog eens de nul houden: "Iets waar we echt op hameren"

29-12-2021 12:26

SV Zulte Waregem beleefde een woelig 2021, maar sloot het jaar toch goed af met een 0-1-zege bij Standard Luik. Dat de West-Vlamingen de nul wisten te houden mag een half mirakel genoemd worden.

Sinds de trainerswissel gaat het Zulte Waregem weer wat meer voor de wind. Op Sclessin hield het zowaar een clean sheet vast, dat gebeurde pas voor de derde keer dit seizoen. Onder Francky Dury gaf de achterhoede een bijzonder wankele indruk. De prestatie op Standard deed dan ook deugd, aldus Alessandro Ciranni. "Zeker omdat het iets is waar we echt op hameren. Als we dan de nul kunnen houden, levert dat sowieso punten op", beseft hij bij Sportwereld.

Waarom lukte dat voordien zo moeilijk? "Het heeft vooral met vertrouwen te maken", denkt Ciranni. "Je ziet dat we steeds meer duels beginnen te winnen. Daarnaast doen onze aanvallers en middenvelders ook heel hard hun best om het ons zo gemakkelijk mogelijk te maken. Doordat zij goed druk zetten en we als één geheel verdedigen, valt er een last van ons af en komen we achterin minder in de problemen. Dat het ook punten oplevert, is in dat opzicht een grote opsteker."