‘Buchanan legt testen af en komt mogelijk woensdag voor het eerst in actie’

‘Buchanan legt testen af en komt mogelijk woensdag voor het eerst in actie’

29-12-2021 11:12 Laatste update: 30-12-2021 13:13
12

Hoewel de winterstop ingegaan is, verwelkomt Club Brugge vandaag een nieuwe speler op haar oefencomplex. De langverwachte aankomst van Tajon Buchanan is namelijk op til. De vleugelaanvaller strijkt met hoge verwachtingen neer in Brugge.

Het Nieuwsblad weet dat Buchanan zich deze woensdag voor het eerst meldt bij zijn nieuwe werkgever. Club plukte de Canadees vorige zomer al weg bij New England Revolution, een club uit de MLS, maar liet hem het jaar daar nog uit doen. Na een half jaar trappelen vol ongeduld maakt Buchanan nu zijn intrede bij het voorlopige nummer twee uit de Jupiler Pro League.

Bij Club leeft men in de verwachting dat het een absoluut goudhaantje gestrikt heeft. Buchanan liet de voorbije maanden alvast bewonderen waarom er zoveel interesse in hem was, met knappe doelpunten in de MLS en voor het Canadese elftal. In Brugge moet de flankaanvaller voor een extra dosis snelheid en creativiteit zorgen. 

Op financieel vlak lijkt Club nu al een uitstekende zaak gedaan te hebben. Zelf betaalde het naar verluidt 6,3 miljoen euro voor Buchanan, maar intussen zou de Canadees al zo'n 8,5 miljoen waard zijn, volgens de gespecialiseerde website Transfermarkt.

Update: Tajon Buchanan is gearriveerd in Westkapelle bij Club Brugge. Het Laatste Nieuws meldt dat hij zijn medische testen deze week zal afleggen vooraleer hij mee op stage gaat naar Marbella. Als alles goed gaat komt Buchanan voor het eerst in actie in de oefenwedstrijd van woensdag tegen het Duitse Karlsruhe.