Tuchel boos en teleurgesteld bij Chelsea: Het slaat absoluut nergens op

Tuchel boos en teleurgesteld bij Chelsea: "Het slaat absoluut nergens op"

29-12-2021 10:54
2

Thomas Tuchel is boos en teleurgesteld. De Chelsea-manager vindt het onbegrijpelijk dat de Premier League geen winterstop heeft en er nog steeds maar drie keer gewisseld mag worden.

Chelsea heeft net als de andere clubs in Engeland een moordend schema: drie dagen na de Boxing Day-zege op Aston Villa (1-3) komt Brighton & Hove Albion alweer naar Stamford Bridge. Tuchel kan ermee leven, maar begrijpt niet waarom de Premier League geen toestemming geeft voor de herintroductie van vijf wissels per wedstrijd.

"Ik begrijp absoluut niet, nul procent, waarom de Premier League doorgaat in de winter en wij de enige competitie zijn met drie wisselspelers in een periode van zware, zware coronadreiging en -situaties", foetert Tuchel. "Het slaat absoluut nergens op."

De laatste weken wordt de ene na de andere wedstrijd in Engeland afgelast door corona-uitbraken. Tuchel: "Het is zorgwekkend. Het schema is niet het probleem, maar die vijf wissels zijn geïntroduceerd in Engeland toen het coronavirus woekerde. Nu we er weer middenin zitten, krijg ik het gevoel dat iedereen weigert om erover na te denken."