Degryse wijst naar verdediging Club Brugge: 'Ze moeten iemand halen'

Degryse wijst naar verdediging Club Brugge: 'Ze moeten iemand halen'

29-12-2021 09:26
18

Union SG is de verrassende leider in de competitie. Landskampioen Club Brugge is op achtervolgen aangewezen en Marc Degryse wijst vooral naar de verdediging van Blauw-Zwart.

Degryse ziet dat de defensie van Club Brugge niet secuur is. “Wat voor mij opvalt, is die verdediging (blaast). Die 28 tegengoals, dat is toch veel te veel? Dat is het grote werkpunt voor Clement en Mannaert. Twee dingen zijn heel belangrijk in het centrum van een verdediging. Snelheid en leiderschap. Zonder Nsoki, die een enorme terugval kende, heb je geen snelheid. In die eerste Champions League-matchen was hij bij de uitblinkers.”

Nsoki is echter niet constant genoeg. “Ik ken hem niet, maar toen dacht hij precies klaar te zijn voor Manchester City of FC Barcelona. Intrinsiek is hij de beste, maar het is alsof er in zijn hoofd iets ontbreekt om constant te presteren. Hendry is de enige van de tien transfers die een basisplaats heeft, maar dat is ook al wat minder. En met Mechele heb je de problemen niet opgelost”, citeert Het Laatste Nieuws de analist.

Volgens Degryse is er ervaring nodig. “Hij is op zijn best als vrije man in een driemansverdediging. Je kan zeggen dat Hendry leiderschap toont, maar ik weet het niet. Club moet toch iemand halen die daar nog boven staat. En dan heb je nog steeds Sobol, die toch niet van het niveau van een Mata of een Gómez is. Als ze niets doen, als ze dat probleem niet oplossen, dan gaan ze naast de oppergaai grijpen dit seizoen.”