Invaller Tielemans pakt belangrijke driepunter tegen Liverpool

Invaller Tielemans pakt belangrijke driepunter tegen Liverpool

28-12-2021 22:54 Laatste update: 22:55

Liverpool kon de benen stilhouden tijdens Boxing Day, maar heeft daar twee dagen later niet van kunnen profiteren. The Reds hebben dinsdagavond hun tanden stukgebeten op Leicester City, met Timothy Castagne in de basis en Youri Tielemans als invaller, en lieten dure punten liggen in de achtervolging op koploper Manchester City.

Terwijl Leicester City op Tweede Kerstdag met liefst 6-3 onderuitging tegen Manchester City, hoefde Liverpool niet in actie te komen, doordat de wedstrijd tegen Leeds United werd afgelast. Na een kwartier spelen leek het opnieuw een zware avond te worden voor The Foxes, toen Liverpool een penalty kreeg. Mohamed Salah stuitte echter op Kasper Schmeichel en kopte de bal in de rebound tegen de lat.

Liverpool kreeg vervolgens niet veel, maar wel grote kansen. Ook Jordan Henderson vond Schmeichel op zijn weg en Sadio Mané joeg oog in oog met de Deen de bal wild over. Leicester City had al een enkele speldenprik uitgedeeld en kwam na een klein uur zelfs op voorsprong: Ademola Lookman zette aan, combineerde met Kiernan Dewsbury-Hall en verraste Alisson Becker in de korte hoek.

De gasten zetten weer aan, maar Leicester hield met man en macht stand. Ook Virgil van Dijk – na ruim twee weken terug van een coronabesmetting – nam het doel van Schmeichel onder vuur: de sluitpost redde echter knap met de voet en bleek niet te passeren.

De nederlaag is een buitengewoon dure voor de kampioen van 2020, die nu zes punten achter Manchester City staat. Nummer drie Chelsea staat op gelijke hoogte en is zondag de eerste tegenstander na de jaarwisseling.