Joos kiest beste voetbalherinnering aan Raes: “We hadden allebei dezelfde reactie”

Joos kiest beste voetbalherinnering aan Raes: “We hadden allebei dezelfde reactie”

28-12-2021 23:00
3

Het onafscheidelijke duo Filip Joos – Frank Raes houdt op te bestaan, althans in de studio’s van Extra Time. Deze dinsdagavond presenteerde het 67-jarige icoon van de VRT zijn allerlaatste aflevering, nota bene zonder Joos, die door een coronabesmetting thuis zat. Eerder kreeg hij wel de kans om zijn favoriete moment samen te selecteren. In een hoofdrol: Ronaldinho!

Bij Sporza kreeg Joos, jarenlang het vaste maatje van Raes, de vraag voorgeschoteld welk gedeeld moment hem voor altijd zal bijblijven. De journalist neemt ons terug naar Stamford Bridge in 2005. Daar stond met Chelsea FCFC Barcelona een Champions-League-kraker van jewelste op het programma. Ene Ronaldinho zoog alle aandacht naar zich toe door met een nooit vertoonde punter het net te vinden, één van de meest iconische doelpunten aller tijden uit het internationale voetbal.

Raes en Joos waren er bevoorrechte getuigen van. “Dat was fenomenaal. We hadden allebei dezelfde reactie: we veerden recht en vroegen ons af of het kon wat we net gezien hadden”, mijmert Joos. Zelfs temidden die euforie viel de beroepsernst van Raes op. “Frank moest wel nog commentaar geven en deed dat goed, herinner ik mij”, kan er nog een complimentje van af.