Kana verkommert op de bank van Anderlecht: Heb ik het moeilijk mee

Kana verkommert op de bank van Anderlecht: "Heb ik het moeilijk mee"

Marco Kana blijft maar verkommeren op de bank van RSC Anderlecht. De middenvelder/verdediger stond te boek als een groot talent, maar krijgt amper speelminuten van Vincent Kompany. Daar heeft hij het toch moeilijk mee.

De nu negentienjarige Kana vierde drie seizoenen geleden zijn debuut al bij Anderlecht, maar tot de grote doorbraak kwam het nog steeds in. "Het ging zo snel met mij in het begin", vertelt Kana bij Bruzz. "Maar die twintigduizend mensen in de tribune, die waren er niet voor mijn beleving. Twee keer elf man, een bal en willen winnen. Dat was mijn wereld. De verwachtingen van die toeschouwers die deden er toen niet toe", geeft hij aan.

Nu voelt Kana zich wel klaar om meer speelminuten te krijgen. Liefst bij Anderlecht. "Ik ben bijna nooit geblesseerd geweest, ik ben wedstrijdfit. Zo'n lange tijd zonder voetballen, dat heeft gemaakt dat ik het mentaal een beetje moeilijker had", geeft hij aan.

Kana zette zijn studies ook even on hold. Hij heeft alles op het voetbal gezet. "Nu werd het even te veel. Nu wil ik er in de eerste instantie voor zorgen dat ik opnieuw kan spelen. Ooit wil ik op een hoger niveau spelen dan vandaag", besluit Kana.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie