OFFICIEEL: FC Barcelona bezegelt miljoenentransfer Ferran Torres

OFFICIEEL: FC Barcelona bezegelt miljoenentransfer Ferran Torres

28-12-2021 14:37 Laatste update: 15:32
2

Het is rond: Ferran Torres maakt de overstap van Manchester City naar FC Barcelona. De noodlijdende Catalanen doen geen mededelingen over de transfersom, maar er zou 55 miljoen euro mee gemoeid zijn.

Torres onderging maandag een medische keuring en zette dinsdag zijn handtekening onder een vijfjarig contract in Camp Nou. Sinds de zomer van 2020 speelde hij met wisselend succes voor Manchester City, dat niet voor een transfer ging liggen. De Engelse grootmacht betaalde anderhalf jaar geleden 28 miljoen euro voor hem aan Valencia.

"Ik wil dat mijn spelers gelukkig zijn. Als je niet gelukkig bent, moet je vertrekken", zei City-manager Pep Guardiola vorige week over de transfer van Torres. "Carrières zijn kort, op een dag is het voorbij. Ik ben niet teleurgesteld in Ferran. Ik ben blij voor hem. Hij komt uit Spanje en Barcelona wil hem hebben."

In het Barça-contract van Torres is een minimale afkoopsom van één miljard euro opgenomen. Volgende week maandag (3 januari) wordt hij gepresenteerd aan pers en publiek.

"Ferran kan trots zijn op zijn prestaties bij Manchester City", reageert Txiki Begiristain, technisch directeur van Man City. "Vorig seizoen was zijn eerste keer in een nieuw land, maar hij heeft zich goed aangepast." Door blessures speelde Torres drie maanden geleden zijn laatste wedstrijd voor City.