Anderlecht rukt op: Anderen lieten punten, dat konden wij ons niet veroorloven

Anderlecht rukt op: "Anderen lieten punten, dat konden wij ons niet veroorloven"

28-12-2021 12:11
8

RSC Anderlecht zette het nieuwe jaar nu al met toeters en bellen in. Na een klinkende 0-7-overwinning bij rode lantaarn K. Beerschot V.A. is paars-wit opgerukt naar een derde plek in de stand, op negen stuks van koploper Union Saint-Gilloise. Vanaf komende lente wil de recordkampioen voor het allerhoogste gaan.

Christian Kouamé liet er na afloop van het duel op het Kiel geen twijfel over bestaan: dit Anderlecht mikt op de landstitel. "Onze doelstelling is om in de top-vier te eindigen, de Champions Play-Off te betwisten en daarin mee te spelen voor de titel", klonk het bijzonder helder bij RTBFNa een straffe 19 op 21 hebben de troepen van Vincent Kompany alvast bewezen dat er met hen rekening gehouden moet worden.

Als extra opsteker voor de eindejaarsperiode gingen de concurrenten van Anderlecht de winterstop in met twijfels. Club Brugge verloor de stadsderby, Union en KAA Gent hielden het op een troosteloze brilscore en Royal Antwerp FC kwam niet in actie door een corona-uitbraak. "Andere ploegen hadden punten laten liggen, dat konden wij ons niet veroorloven", vertelde Kouamé daar nog over.