Ook Eupen moet een pionnetje afstaan aan de Afrika Cup in januari

Ook Eupen moet een pionnetje afstaan aan de Afrika Cup in januari

28-12-2021 11:25

KAS Eupen doelman Abdul Manaf Nurudeen speelt vanaf 9 januari mee in de African Cup of Nations 2021 in Kameroen. Het toernooi, waaraan 24 landen deelnemen, is met een jaar uitgesteld tot begin 2022. Eupen zal zijn doelman dus even moeten missen.

Eupen verloor maandagavond nog met 2-0 tegen Sint Truiden. Meteen na de wedstrijd ging Nurudeen op trainingskamp met zijn nationale ploeg. In de groepsfase van de African Cup of Nations staat Ghana tegenover Marokko (11 januari), Gabon (14 januari) en de Comoren (18 januari).

De Black Stars zijn nu dus officieel begonnen op hun trainingskamp in Doha, Qatar. Negen spelers trainden zondag voor het eerst op het terrein van de Aspire Academy in Doha. De training zal vandaag worden voortgezet. Coach, Milovan Rajevac, verwacht nu dus de aankomst van Nurudeen om de voorbereiding van het team verder te zetten. 

Nurudeen is lang niet de enige speler uit de Jupiler Pro League die in januari aan de bak gaat op de Afrika Cup. Onder meer Colins Fai (Standard Luik), Michael Ngadeu (KAA Gent), Joseph Paintsil (KRC Genk), Abdoulaye Seck (Royal Antwerp FC) en Faïz Selemani (KV Kortrijk) verlaten onze competitie tijdelijk, vaak tot frustratie van hun eigen club.