Verschaeren scoort er twee op Beerschot: Gebrand om er minstens eentje te maken

Verschaeren scoort er twee op Beerschot: "Gebrand om er minstens eentje te maken"

28-12-2021 09:59
0

Yari Verschaeren was maandagavond goed voor twee doelpunten tegen K. Beerschot V.A. Twee deugddoende doelpunten, want het was alweer geleden van 12 september dat de twintigjarige nog eens de weg naar doel vond. “En dat doet deugd,” vertelt Verschaeren.

Samen met de hele ploeg lijkt Verschaeren dus terug zijn vorm te vinden. Verschaeren is dolgelukkig met zijn treffers: ''Het klopt dat ik de laatste weken niet efficiënt genoeg was, dus was ik er vandaag op gebrand om er minstens eentje te maken.” Hij blijft nederig en zoekt de uitleg voor zijn goals vooral bij de rest van het team. “Als Sergio Gómez zijn voorzetten op die manier kan trappen... Toch voelde ik me dankzij de vele minuten van de laatste weken steeds meer in mijn sas.""

Het collectief
Net zoals Verschaeren lijkt ook Vincent Kompany vooral te focussen op de prestatie van het hele team. Hij volgt naar eigen zeggen de doelpunten van zijn spelers niet op de voet. “Het was me niet opgevallen dat Yari al zo lang niet gescoord had,” klinkt het bij Kompany na afloop van de wedstrijd. ''Het is fantastisch voor Yari, maar ik doe graag hetzelfde verhaal over Lior Refaelov, Joshua Zirkzee of anderen. Het feit dat Yari tweemaal in één tijd scoort, wil ook zeggen dat de ploeg het doelpunt heeft voorbereid. Yari heeft hetzelfde gedaan voor een goal van Christian Kouamé tegen KV Kortrijk. Bij Anderlecht helpen we mekaar als collectief, en dat is voor mij het allerbelangrijkste. Dat meen ik."

Prijs pakken
Na de winterstop zal het een cruciaal jaar worden voor Anderlecht. Ze hopen allen het seizoen bij paars-wit te kunnen afsluiten met een prijs. Zo luidt het ook bij Verschaeren: “Ik wil een prijs pakken met de club." Ze lijken vooral te focussen op de beker, maar ook de competitie is nog niet gespeeld volgens Verschaeren. ''De beker is ons eerste grote doel, ook in de competitie willen we zo veel mogelijk betekenen. Hopelijk kan ik individueel daar zo veel mogelijk aan bijdragen met goals en assists."

Rode Duivels
De aanvaller van Anderlecht blikt verder nog vooruit op de stage met de Rode Duivels in maart en het WK van volgend jaar. Verschaeren: ''Dat zit natuurlijk ook in mijn hoofd. Maar er is nog veel tijd tot het WK, ik zal me eerst nog veel moeten tonen bij Anderlecht. Over een zomertransfer is het zeker te vroeg om te spreken. Maar het kan zeker een belangrijk jaar worden, zowel voor mij als voor de club."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie