UPDATE: transferbom over Ronaldo en Barcelona is Spaanse 1 april-grap

UPDATE: transferbom over Ronaldo en Barcelona is Spaanse 1 april-grap

28-12-2021 08:40 Laatste update: 09:50
Primera División 2 Reacties

Krankzinnig transfernieuws uit Spanje: volgens Mundo Deportivo zou Cristiano Ronaldo deze winter de overstap willen maken naar FC Barcelona. De Portugese routinier (36) is niet gelukkig bij Manchester United.

Het kan de 'ondertekening van de eeuw' worden, schrijft Mundo Deportivo dinsdagochtend: Ronaldo zou zichzelf hebben aangeboden om in januari de overstap van Manchester United naar Barcelona te maken. Enkele dagen geleden nam hij via Gerard Piqué contact op met Barça-trainer Xavi, klinkt het.

Het is menens, aldus MD: clubpresident Joan Laporta en zaakwaarnemer Jorge Mendes onderzoeken op dit moment de haalbaarheid van de transferoperatie. Ook Xavi zou niet onwelwillend tegenover een deal staan. Het is geen geheim dat Barça, ondanks de komst van Memphis Depay, op zoek is naar een scorende spits.

'Het zit erin, een ondertekening waarvan veel mensen bij de club dachten dat het een grap was.' Dat Barça na de winterstop in de Europa League uitkomt, zou 'Mr. Champions League' geen probleem vinden.

Ronaldo verruilde eind augustus Juventus voor zijn oude liefde Manchester United, maar de Portugees zou niet happy zijn in Engeland. Het draait niet bij United, dat maandagavond niet wist te winnen van Newcastle United (1-1) en naar verluidt bevallen ook de methoden van de nieuwe manager Ralf Rangnick hem niet.

Woning van Messi en 'Madridista' Tebas
Daarom nam Ronaldo contact op met Piqué, met wie hij een kleedkamer deelde in Manchester, om toenadering te zoeken tot Barcelona. Nog saillanter: volgens Mundo Deportivo heeft Pique aan Lionel Messi gevraagd of de Argentijn zijn woning in Gavà wil verhuren aan Ronaldo.

La Liga-baas Javier Tebas wordt gezien als 'het laatste obstakel voor Cristiano en Barça'. Door zijn rijke verleden bij Real Madrid zal een eventuele overstap van Ronaldo naar de aartsrivaal speciale aandacht krijgen in het kader van Financial Fair Play. Tebas wordt door MD een Madridista genoemd.

Update: het transferbommetje rond Cristiano Ronaldo en Barcelona hoeven we niet langer serieus te nemen. Het is 28 december, oftewel Día de los Santos Inocentes, de Spaanse tegenhanger van 1 april.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie