'Eriksen kan misschien kijken naar Blind, speelt nog steeds op topniveau bij Ajax'

'Eriksen kan misschien kijken naar Blind, speelt nog steeds op topniveau bij Ajax'

28-12-2021 09:45

Het is stil rond Christian Eriksen, die sinds zijn hartaanval op het EK niet meer in actie kwam. In december verbrak Internazionale zijn contract, omdat het in Italië niet is toegestaan om te spelen met een defibrillator. Morten Olsen hoopt dat Eriksen nog terugkeert en wijst naar Daley Blind.

Op 12 juni van dit jaar ging het mis voor Eriksen, die in de eerste EK-wedstrijd van Denemarken tegen Finland plotseling naar de grond ging . Hij werd minutenlang gereanimeerd, maar kwam wonderwel gezond uit de situatie.

"Het belangrijkste is dat Christian nog leeft", zegt Olsen, de bondscoach die Eriksen in 2010 liet debuteren voor Denemarken, tegen The Athletic. "Nu is de vraag voor Christian en zijn familie: Wat nu? We kunnen alleen maar hopen dat hij de juiste beslissing neemt."

"Hij wil voetballen", vervolgt Olsen. "Ik heb Christian bijna zes jaar meegemaakt bij de nationale ploeg en hij bleef na de training altijd langer op het veld. Zo was het ook bij Ajax, bij Tottenham en zeker ook bij Inter. Hij houdt gewoon van voetballen. Het gaat niet om geld, het gaat erom dat hij kan blijven doen waar hij van houdt."

Olsen sprak onlangs met Eriksen. "Ik weet dat hij graag weer zou willen spelen. Hij is nu een beetje aan het trainen. Misschien kan hij naar Daley Blind kijken, met wie hij bij Ajax speelde. Daley had ook een hartprobleem en kreeg een inwendige defibrillator, maar speelt nog steeds op topniveau."

"Het ligt eraan hoe Christian er mentaal ook mee omgaat", aldus Olsen. "In één moment veranderde zijn hele leven. Hij is pas 29 en normaal gesproken zouden dit de beste jaren in het leven van een voetballer zijn. Ik zou zeggen: hij heeft nog vier of vijf goede jaren in zich. Maar hij moet de beslissing zelf nemen."