'Barcelona kijkt rond voor Alba-opvolger en stuit op buitenkansje bij Valencia'

'Barcelona kijkt rond voor Alba-opvolger en stuit op buitenkansje bij Valencia'

27-12-2021 17:36
2

FC Barcelona gaat zich na dit seizoen mogelijk versterken met José Gayà. De Catalanen zoeken al naar een toekomstig opvolger en stand-in voor Jordi Alba. Barça ziet Gayà volgens Sport als een buitenkansje.

Onder trainer Xavi is Alba momenteel de onbetwiste nummer één op de linksbackpositie. De 32-jarige verdediger komt echter op leeftijd, waardoor Barcelona zijn opties moet onderzoeken. Jeugdspeler Alejandro Baldé geldt momenteel als back-up voor Alba, maar de Barça-leiding vindt hem naar verluidt te onervaren om nu al een grote rol van betekenis te spelen.

Daardoor kijkt de huidige nummer zeven van La Liga rond bij andere clubs. Volgens Sport is Barcelona bij Valencia gestuit op een 'buitenkansje', in de persoon van Gayà. De aanvoerder van Los Che heeft nog een contract tot medio 2023 in de sinaasappelstad en lijkt niet te willen verlengen, wat interessant is voor Barcelona: de Catalanen kunnen hem daardoor waarschijnlijk voor 25 miljoen euro overnemen in de komende zomer.

Gayà is al vaker in verband gebracht met een overstap naar Barcelona. De zeventienvoudig Spaans international speelde echter nog nooit voor een andere club dan Valencia. Daar kan in de komende maanden dus verandering in komen, maar een wintertransfer ligt niet voor de hand.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie