Nieuwe tegenslag voor Denayer: Franse bond verwijdert Lyon uit bekertoernooi

Nieuwe tegenslag voor Denayer: Franse bond verwijdert Lyon uit bekertoernooi

27-12-2021 17:20

Het Olympique Lyon van Jason Denayer is per direct uit de Coupe de France gezet door de Franse voetbalbond. De nummer dertien van de Ligue 1 krijgt die straf na ongeregeldheden tijdens de bekerwedstrijd op bezoek bij Paris FC, dat ook uitgeschakeld is. Lyon mag daarnaast geen uitfans meer meenemen dit seizoen.

Op vrijdag 17 december ging Lyon op bezoek bij Paris FC in het Franse bekertoernooi. De meegereisde fans van Lyon zorgden na de 1-1 van de bezoekers voor onrust. Zo werd er vuurwerk afgestoken en betraden de supporters van Les Gones massaal het veld. De spelers moesten daardoor van het veld vluchten. De wedstrijd werd uiteindelijk gestaakt.

Elf dagen na de ongeregeldheden heeft de Franse voetbalbond bekendgemaakt dat Lyon uit het bekertoernooi ligt. Datzelfde geldt overigens voor Paris FC. Daardoor is OGC Nice, dat Lyon of Paris zou treffen in de volgende ronde, automatisch is geplaatst voor de achtste finale van de Coupe de France.

De uitschakeling in het bekertoernooi is niet de enige straf die Bosz en co. opgelegd krijgen. Lyon heeft ook een boete van 52.000 euro gekregen en de club mag de rest van dit seizoen geen supporters meenemen naar uitduels. Dat geldt voor alle binnenlandse wedstrijden.