Hoogdagen bij Cercle Brugge: Als vliegen op een pannenkoek

Hoogdagen bij Cercle Brugge: "Als vliegen op een pannenkoek"

27-12-2021 18:45

Cercle Brugge sluit het jaar af op een hoogtepunt. Het won de Brugse derby en heeft nu 15 op 18. Een opsteker voor technisch directeur Carlos Avina, die plots zelfs lof krijgt van de fans. 

Eerder dit seizoen riepen de fans om zijn ontslag, maar dat is al afgelopen. "Tijdens de rust van de wedstrijd tegen Seraing klampten supporters mij aan: ze vergeleken de agressieve pressing van onze spelers met vliegen die zich op een pannenkoek met stroop storten", aldus Avina bij Krant Van West-Vlaanderen"Dit is het nieuwe Cercle: energiek, agressief, dynamisch, moedig, heldhaftig, risico's durven nemen. Voetbal van een hoge intensiteit met jonge spelers met heel veel energie."

Cercle krijgt nu plots een heel ander gezicht. "Winnen is het gevolg van consistentie. Dus waar het om gaat, is in alles consistent zijn: op en naast het veld, in de training, in de beslissingen en in de spelprincipes. Het gaat niet om namen. Slechts één naam is belangrijk: Cercle. Het gaat erom allemaal samen zo goed mogelijk te presteren in dienst van Cercle."

Op 16 januari moet Cercle Brugge opnieuw in actie komen. Het gaat dan op bezoek bij Eupen.