'Laporta ziet 'Ronaldinho-symboliek' in eventuele transfer van Haaland'

'Laporta ziet 'Ronaldinho-symboliek' in eventuele transfer van Haaland'

Joan Laporta wil er alles aan doen om Erling Haaland naar Barcelona te halen. De voorzitter van de Catalanen doet dat niet alleen omdat hij de Noor uit handen van Real Madrid wil houden, maar ook omdat hij symboliek ziet in een eventuele komst van de spits.

Haaland lijkt na dit seizoen te gaan vertrekken bij Borussia Dortmund en met Barça en Real liggen de twee Spaanse grootmachten op de loer. Volgens RAC1, dat doorgaans goed is ingevoerd als het om Barcelona gaat, wil Laporta er alles aan doen om de transferstrijd te winnen.

Eerder werd al duidelijk dat de voorzitter in ieder geval niet wil dat Real er met de Noorse topschutter vandoor gaat, maar het zou hem ook gaan om symboliek. Het binnenhalen van Haaland zou de 'Ronaldinho-transfer' van zijn tweede termijn bij Barça kunnen worden. Toen Laporta zijn eerste periode als voorzitter in Camp Nou doormaakte, haalde hij de Braziliaan naar de club.

Het halen van Haaland zou dus opnieuw een toonaangevende transfer voor de komende jaren moeten zijn, maar het is uiteraard ook de vraag wat de spits zelf wil. Hij zou zaakwaarnemer Mino Raiola hebben verteld dat hij graag de belangrijkste man bij zijn nieuwe club wil zijn.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie