'Aandeelhouder van Crystal Palace denkt al een tijdje aan overname RWDM'

'Aandeelhouder van Crystal Palace denkt al een tijdje aan overname RWDM'

Aandeelhouder van Crystal Palace, John Textor, zou volgens The Athletic interesse hebben om RWDM Brussels FC te kopen. De Amerikaanse zakenman heeft sinds deze zomer bijna de helft van de aandelen van Palace in zijn portefeuille. Hij zou nu al even denken aan een overname van RWDM.  

RWD Molenbeek, is momenteel derde in 1B. John Textor moet gezien hebben dat de club een broeihaard blijkt te zijn van talent. Denk maar aan Adnan Januzaj en Michy Batshuayi, die grootgebracht werden in de Molenbeekse academie en uiteindelijk doorgestroomd zijn naar de Premier League. Textor is echter niet de enige Palace-directeur met interesse in een Belgische club. David Blitzer, die in 2015 een aandeel in de Zuid-Londense club kocht, is ook eigenaar van Waasland-Beveren. De ploeg van Blitzer staat momenteel tweede op de ranglijst, één punt boven Molenbeek, dat een wedstrijd meer heeft gespeeld. 

Lokale rivalen
Maar de rivaliteit houdt daar niet op. De voorzitter van Brighton & Hove Albion, Tony Bloom, heeft ook aandelen in de Belgische competitie. Union Saint-Gilloise, de lokale rivalen van Molenbeek, zijn voor een groot deel in handen van de voorzitter van het Brighton van onder andere Leandro Trossard. De Belgische connectie van Brighton werkt dan ook helemaal in functie van hun transfer strategie. De Zuid-Afrikaan Percy Tau werd drie keer uitgeleend in België voordat Brighton hem in januari naar Engeland haalde.

Buitenlandse investeerders
En dat is een van de redenen waarom de Belgische competities zo aantrekkelijk zijn voor buitenlandse investeerders, vooral voor diegenen die clubs uit de Engelse Football League of Premier League bezitten, die niet zo gemakkelijk in Europa gevestigde spelers tussen 16 en 18 jaar kunnen kopen als ze vroeger deden.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie