Union gaat na Nieuwjaar voor allerhoogste: Maar zullen ons moeten heruitvinden

Union gaat na Nieuwjaar voor allerhoogste: "Maar zullen ons moeten heruitvinden"

27-12-2021 10:31

Als je exact een jaar geleden had ingezet op Union Saint-Gilloise als koploper van de Jupiler Pro League aan het einde van 2021, ben je nu ongetwijfeld een fortuin rijker. De promovendus verraste vriend en vijand door ook op het hoogste niveau helemaal bovenin mee te draaien. Waar eindigt dat sprookje in 2022? Als het van de spelers afhangt, op dezelfde plek, al zien ze één grote valkuil.

Met zoveel woorden zal het nooit uitgesproken worden in Sint-Gillis, maar binnen de traditieclub leeft wel degelijk de hoop om een stunt van formaat te verwezenlijken. De Champions Play-Off lijkt nu al een halve zekerheid. Toch schuilt er gevaar na de winterstop. "We gaan de stage in Spanje moeten gebruiken om onszelf heruit te vinden, want de tegenstanders kennen ons inderdaad stilaan van buiten", liet Anthony Moris optekenen bij Het Laatste Nieuws.

De wedstrijd tegen KAA Gent (0-0) leek de doelman gelijk te geven. De Buffalo's slaagden er vrij eenvoudig in om de aanvallende prikken van Union lam te leggen. Zomertransfer Bart Nieuwkoop schaart zich achter de visie van Moris. "Het klopt dat de tegenstander zich begint aan te passen, maar dat is een compliment voor ons", benadert hij dat op zijn manier.

Nieuwkoop roept het bestuur indirect op om de huidige spelersgroep te behouden. "Onze grootste kracht is echt dat we een team zijn. De mentaliteit is heel goed en die moeten we erin houden", klinkt het. Liefst geen uitgaande transfers dus. Overigens zou januari wel eens duidelijk kunnen maken hoe ver de ambities écht mogen reiken. In de eerste maand van het jaar kijkt Union met Club Brugge, KRC Genk en RSC Anderlecht drie absolute kleppers in de ogen.