Vanhoutte na eerste derby winst in acht jaar: “Het gevoel is niet te vatten”

Vanhoutte na eerste derby winst in acht jaar: “Het gevoel is niet te vatten”

27-12-2021 10:35
6

Dit seizoen haalt Cercle Brugge een 4 op 6 tegen Club Brugge. Eindelijk kon Cercle nog eens een derby winnen. Na acht jaar zonder winst ontrolde Charles Vanhoutte zo trots als wat het spandoek na de match: Cercle, ‘Ploeg van ‘t Stad’.

Na afloop van de match had de glunderende aanvoerder even de tijd om een reactie te geven. “Het gevoel is niet te vatten,” vertelt Vanhoutte bij Sporza. "Zij hebben natuurlijk een groter budget en veel kwaliteit. Als je dan kan winnen, is het des te leuker. We hebben de match niet aangevat met de intentie om ons doel te verdedigen. We hebben voor de aanval en de snelle omschakeling gekozen."

Twee datums
Charles Vanhoutte is een jeugdspeler van De Vereniging, dat maakt het natuurlijk nog specialer. Elk seizoen stipt hij, naar eigen zeggen, die twee datums aan. “Gisteravond kon ik niet slapen en heb ik met Decostere op de kamer zitten praten. "Weet je nog die keer dat we bij de jeugd en de beloften wonnen?""

Champions League-ploeg
De aanvoerder blijft erg nuchter en dat voel je ook in zijn interview. Het is een jongen die de kwaliteiten van Cercle goed kan inschatten. "Het is misschien ongelooflijk, maar we hebben het gedaan. We waren heel stevig, we wisten dat we er kort moesten opzitten,” analyseert Vanhoutte. “Het is een Champions League-ploeg, maar we waren niet bang. Dat is onze verdienste. Vanuit mijn perspectief was het verdiend. Misschien is dat niet objectief, maar ik ben daar redelijk eerlijk in."