Kalendermanager Van Brantegem pareert kritiek na uitstel KV Kortrijk-Antwerp

Kalendermanager Van Brantegem pareert kritiek na uitstel KV Kortrijk-Antwerp

27-12-2021 08:45
23

De wedstrijd tussen KV Kortrijk en Royal Antwerp FC werd uitgesteld door een corona-uitbraak bij The Great Old. Daar komt echter veel kritiek op en ook De Kerels vinden het uitstel ‘onrechtmatig’. Kalendermanager Nils Van Brantegem pareert de kritiek tegenover Het Laatste Nieuws.

De Pro League was ook duidelijk: “Twee onafhankelijke Covid-artsen hebben geoordeeld dat de wedstrijd laten doorgaan medisch onverantwoord is, daar er elf positieve gevallen zijn bij Antwerp. In het belang van ieders veiligheid is daarom beslist de wedstrijd niet te laten doorgaan”, klinkt het.

Ook kalendermanager Van Brantegem is akkoord en hij nam de uiteindelijke beslissing om de wedstrijd uit te stellen. Hij snapt de onvrede van KV Kortrijk echter wel. “Wij wilden de gezondheid van de spelers niet op de proef stellen en respecteerden gewoon de wettelijke bepalingen. Iedereen heeft recht op zijn mening, want we zijn een vrij land.”

De spelers van Antwerp zijn echter zeer besmettelijk. “Maar ik heb de PCR-testen gezien. Van de negen positieve testen bij Antwerp-spelers, waren er vijf zeer besmettelijke met hogere virale waarden. Zoals ik al aanhaalde, ik heb de PCR-testen gezien. Er is dus geen twijfel mogelijk. De wedstrijd uitstellen, was de enige juiste beslissing.”

Nu is het wachten op een nieuwe datum. “Er is nog geen nieuwe datum vastgelegd, maar de partij tussen KV Kortrijk en Antwerp zal met zekerheid niet in januari plaatsvinden. Dat lukt gewoon niet meer. Zowel Kortrijk als Antwerp spelen geen Europees voetbal en zijn uitgeschakeld in de beker. We zullen zeker en vast een nieuwe datum vinden.”