Blessin haalt uit na KV Oostende-KRC Genk: “Dan heb ik een groot probleem”

Blessin haalt uit na KV Oostende-KRC Genk: “Dan heb ik een groot probleem”

27-12-2021 08:11
4

KV Oostende ging met 0-4 onderuit tegen KRC Genk. Na afloop reageerde coach Alexander Blessin tegenover Sporza. De kustclub zit in de hoek waar de klappen vallen.

Blessin zag een groot probleem op het veld bij KV Oostende. "We speelden vandaag met een heel jong team en dan kan je duels verliezen of een slechte pass geven. Maar het gedrag op het veld was niet oké. Bij een ervaren team als KRC Genk zag je hoe ze steeds terugsprintten, terwijl wij alles al joggend deden. Dan breng je gewoon te weinig. Als ik geen wil om te winnen zie bij de jongens, dan heb ik een groot probleem.”

Blessin roept zijn spelers op om wakker te worden. “Maar dit is nu de situatie. Het moet pijn doen voor die jonge gasten, maar ze moeten wakker worden. Het gaat zelfs niet over de kwaliteit van Genk. Als je 5 wedstrijden tegen Genk speelt, verlies je er normaal gezien 4. Met wat geluk win je eens, zoals ons overkwam in de heenmatch.”

Nu is het aan KV Oostende om te leren uit de zware nederlaag. “Ik heb er dus geen moeite mee om te zeggen dat Genk de betere ploeg was, ze hadden hier met 5-0 of 6-0 moeten winnen. Ik hoop dat we hier lessen uit trekken en dat we natuurlijk ook de geblesseerde spelers kunnen recupereren, misschien aangevuld met twee of drie nieuwe spelers."