Druk op Clement neemt toe bij Club Brugge: “Conflict tussen bestuur en coach”

Druk op Clement neemt toe bij Club Brugge: “Conflict tussen bestuur en coach”

27-12-2021 07:00 Laatste update: 08:10
53

Club Brugge ging in de stadsderby tegen Cercle Brugge onderuit met 2-0. Volgens Club-watcher van Het Laatste Nieuws Niels Poissonier begint de druk op Philippe Clement toe te nemen.

Club Brugge heeft de hoge verwachtingen die werden gesteld niet ingelost. Clement moet een zo foutloos mogelijk parcours afleggen in de competitie en beker, maar dat is niet het geval. “Vandaar het conflict tussen bestuur en coach, al vroeg op het seizoen, toen Club op eigen veld had geopend met een draw tegen KAS Eupen en Cercle Brugge, waardoor de gevraagde negen op negen (en de leidersplaats) uitbleef”, klinkt het.

De nederlaag in de derby doet pijn. “Ook nu werd de vooropgestelde doelstelling niet bereikt. Club ambieerde na de uitschakeling in Europa een perfect einde van het jaar: vijf zeges op rij — inclusief de kwalificatie voor de halve finales van de beker. Het gelijkspel tegen Anderlecht (2-2) vorige week verbrodde die intentie al, maar het is vooral deze nederlaag tegen Cercle — na een partij met veel hotseknotsevoetbal — waaraan opnieuw zwaar getild zal worden.”