Mazzu neemt vrede met punt: Gevraagd bevrijd te spelen, gezien nederlaag Club

Mazzu neemt vrede met punt: "Gevraagd bevrijd te spelen, gezien nederlaag Club"

26-12-2021 23:32
2

Dat Union Saint-Gilloise 2021 als koploper van de Jupiler Pro League zou afronden, stond al even vast. Voor de promovendus is dat uiteraard een historische krachttoer. Architect Felice Mazzu stond van januari tot december op kop, maar had toch graag afgesloten met een zege tegen KAA Gent. Dat zat er niet in: 0-0.

Al bij al kon Mazzu wel leven met dat gelijkspel. "Als ik zou zeggen dat we kwaad zijn telkens we niet winnen, denk ik niet dat dat past in de filosofie van deze groep", legt de trainer uit bij RTBFMet andere woorden: Union verloochent haar afkomst niet en kan ook vrede nemen met een puntendeling, zeker tegen "een tegenstander met zo'n kwaliteit". Bovendien zag Mazzu een erg tactische, gesloten wedstrijd. Beide ploegen hadden enkele schaarse kansen, maar "ik denk dat een gelijkspel logisch was", vindt hij.

"In balverlies stonden we bijna perfect", deelt Mazzu een compliment uit aan zijn manschappen. Op aanvallend vlak liep er dan weer al te vaak iets spaak. Of focuste Union vooral op verdedigen tegen Gent? Niet zo, beweert Mazzu. "Ik had gevraagd om bevrijd te spelen, zeker gezien het verlies van Club Brugge." Daardoor doet Union toch een zaakje: het sluipt één punt verder weg van dichtste achtervolgers Club en Royal Antwerp FC, dat door een corona-uitbraak niet aan spelen toe kwam.

Tot slot had Mazzu nog mooie woorden over voor de fans, die door de coronamaatregelen het Dudenpark niet binnen mochten. "Het publiek heeft ons altijd naar de overwinning gestuwd. Dat hebben we zeker een beetje gemist", zag de trainer.