Fraaie anekdote over 'ongelooflijke week' met Van Gaal: 'Zal hem nooit vergeten'

Fraaie anekdote over 'ongelooflijke week' met Van Gaal: 'Zal hem nooit vergeten'

26-12-2021 18:15

Jens Keller spreekt vol bewondering over Louis van Gaal. De voormalig Schalke 04-trainer mocht in de periode van Van Gaal bij Manchester United op stage komen en keek zijn ogen uit.

Keller kreeg een voet tussen de deur via zijn zaakwaarnemer en voormalig Bayern München-speler Christian Nerlinger, die de huidig bondscoach van Oranje kende via de Bundesliga-kampioen. "Het was een ongelooflijke week met Van Gaal. Hij had alles voorbereid voor mijn komst en Louis was zeer respectvol", zegt de 51-jarige Duitser tegen Sport1.

"Van Gaal nodigde me na een wedstrijd uit in zijn box en we dronken een wijntje", vertelt Keller. "Daarna zei hij tegen me: Ik rij je naar huis. De volgende dag gebeurde er op de training iets bijzonders. Van Gaal stond naast me en zei opeens: Wil je de training bekijken of in mijn kantoor met mij over voetbal praten? Ik wilde natuurlijk met hem praten. Toen gaf hij zijn assistent-trainers instructies en sloeg de training voor mij over. We praatten twee uur over voetbal. Ik vond dat een heel mooi gebaar."

Volgens Keller was het gesprek ook speciaal. "Alleen de reserves hadden een hersteltraining, maar ik vond het zo indrukwekkend dat hij dat deed. Het was heel interessant om hem aan het werk te zien. Het beeld dat Keller van Van Gaal had, werd veranderd. "Als je Van Gaal van buitenaf ziet, denk je niet dat hij zo aardig en benaderbaar is. Hij is echt een gentleman, een geweldig persoon. Ik zal die Van Gaal nooit vergeten."