Spektakel op Boxing Day: Manchester City en Leicester scoren negen keer

26-12-2021 17:59 Laatste update: 18:03
2

De wedstrijden op Boxing Day hebben voor het nodige spektakel gezorgd in de Premier League. Manchester City leek er een kerstshow van te maken voor de fans, zag Leicester City zich terugknokken, maar won uiteindelijk wel ruim. Ook Tottenham Hotspur en Arsenal boekten ruime zeges.

vManchester City - Leicester City 6-3
Pep Guardiola vertelde onlangs al dat Kevin De Bruyne steeds beter in vorm komt en de Belg zette Manchester City al snel op voorsprong tegen Leciester City. Het bleek het startsein voor een doelpuntenfestijn van de ongenaakbare Premier League-koploper. The Foxes hadden niets in de melk te brokkelen en na onhandig vasthouden van Youri Tielemans ging de bal op de stip. Riyad Mahrez verdubbelde de score.

Het was sowieso niet de middag van de Rode Duivel. Nadat Ilkay Gündogan voor de 3-0 had getekend, beging Tielemans wéér een overtreding in zijn eigen strafschopgebied. Ditmaal mocht Raheem Sterling aanleggen en hij maakte geen fout. Zodoende stonden de Citizens halverwege op een comfortabele 4-0 voorsprong tegen het lamlendige Leicester, dat na de pauze plots wel uit een ander vaatje wist te tappen. Met Timothy Castagne als invaller tussen de lijnen.

James Maddison en Ademola Lookman (twee keer) wisten de wedstrijd bíjna helemaal te kantelen. City schrok echter net op tijd wakker en Aymeric Laporte kopte ruim twintig minuten voor tijd raak uit een hoekschop van Mahrez. Sterling maakte er van dichtbij zelfs nog 6-3 van, waardoor Manchester City zijn koppositie verstevigt.

Tottenham Hotspur - Crystal Palace 3-0
Steven Bergwijn maakte midweeks in de League Cup veel indruk voor Tottenham Hotspur, maar tegen Crystal Palace zonder Christian Benteke kreeg Lucas Moura weer de voorkeur. De Braziliaan bewees het gelijk van manager Antonio Conte. Na ruim een halfuur stelde hij Harry Kane in staat om de score te openen. Het was voor de Engelse spits zijn negende goal op Boxing Day, een evenaring van het record van Robbie Fowler. Enkele minuten later kopte Moura zelf de 2-0 binnen.

Het zorgde duidelijk voor frustratie bij Wilfried Zaha, die zijn tegenstander oliedom wegduwde en zijn tweede gele kaart kreeg. Met tien man wist Crystal Palace niets meer aan de achterstand te doen. Een kwartier voor tijd maakte Heung-Min Son er 3-0 van en weer was Moura de aangever. Hun concurrent en ploeggenoot Bergwijn mocht uiteindelijk een klein halfuur meedoen.

Norwich City - Arsenal 0-5
Arsenal met Sambi Lokonga 90 op de bank zette zijn goede vorm van de laatste weken door. De ploeg van manager Mikel Arteta won met liefst 0-5 bij Norwich City, waar Tim Krul door een positieve coronatest ontbrak. The Gunners combineerden er lustig op los en scoorden voor rust via Bukayo Saka en Kieran Tierney. Beide keren was Martin Odegaard de aangever. In de tweede helft voerden Saka, Alexandre Lacazette (penalty) en Emile Smith Rowe de score op.