Union durft het nu toch uit te spreken: We willen een prijs pakken

Union durft het nu toch uit te spreken: "We willen een prijs pakken"

26-12-2021 19:00

Voor het eerst speelt Union Kerstvoetbal. Met KAA Gent krijgt het meteen een zware tegenstander en kan het bij winst de titelkandidatuur extra krachtig maken. Bij Union begint men ook stilletjes aan te dromen.

Aanvankelijk wilde men bij de Brusselaars het woord titel niet in de mond nemen, maar Union blijft maar overtuigen. Het staat nog steeds aan de leiding en durft te beginnen dromen. "Ik denk dat wij ook wel een ploeg zijn die iets speciaals in zich heeft", vertelt Dante Vanzeir bij VTM Nieuws.

Union heeft nog steeds een voorsprong op onder andere Club Brugge en Royal Antwerp FC. Vanzeir wil die ook niet zien slinken. "Hopelijk kunnen we dit volhouden tot het einde. Dat we als promovendus als nummer één de winterstop ingaan is mooi voor de historie van de club, maar uiteindelijk willen we wel een prijs pakken. Ons seizoen is dus nog niet geslaagd", besluit hij.

Een makkelijk programma krijgt Union ook niet. Na KAA Gent volgt wel nog Seraing, maar daarna nemen de Brusselaars het op tegen KRC Genk (thuis), Club Brugge (uit), RSC Anderlecht (thuis) en Royal Antwerp FC (uit).