'Obsessie van Laporta: Barcelona wil Real Madrid-transfer Haaland voorkomen'

'Obsessie van Laporta: Barcelona wil Real Madrid-transfer Haaland voorkomen'

26-12-2021 14:40
8

Het is een 'obsessie' van Joan Laporta, president van FC Barcelona, om Erling Haaland niet voor Real Madrid te laten tekenen. Dat meldt Marca. Enkele dagen geleden zat hij om de tafel met zaakwaarnemer Mino Raiola.

In de zomer van 2022 bereikt de strijd om de handtekening Haaland hoogstwaarschijnlijk het kookpunt: in zijn contract bij Borussia Dortmund treedt een afkoopsom van 75 miljoen euro in werking. Alle topclubs in Europa willen het Noorse wonderkind, waaronder Barcelona en Real Madrid.

Laporta blijft ondanks de financiële crisis in Camp Nou hyperambitieus op de transfermarkt en hoopt - na Manchester City-aanvaller Ferran Torres - ook Haaland naar Barça te halen. Of dat lukt, is sterk de vraag.

Maar de Catalaan heeft een extra prioriteit: hij zet volgens Marca 'alle middelen in' om ervoor te zorgen dat Haaland in elk geval niet naar Real Madrid gaat. 'Het wordt een obsessie', klinkt het. Een Madrileense aanval met Haaland, Kylian Mbappé en Vinicius Júnior zou de nachtmerrie van Laporta zijn.

Haaland speelt sinds januari 2020 voor Dortmund en was in 75 wedstrijden goed voor 76 goals. De Duitse topclub wil naar verluidt zijn salaris verdubbelen, naar zestien miljoen euro per jaar.