Consternatie in Engeland: Vieira besmet met corona, Boxing Day-duel gaat door

Consternatie in Engeland: Vieira besmet met corona, Boxing Day-duel gaat door

26-12-2021 13:20

Chaos in Engeland: op het allerlaatste moment is duidelijk geworden dat de Boxing Day-wedstrijd tussen Tottenham Hotspur en Crystal Palace de ploeg van Christian Benteke tóch doorgaat. De bezoekers hadden door een corona-uitbraak om uitstel gevraagd.van Chris

Vier spelers en vier stafleden van Crystal Palace, waaronder manager Patrick Vieira, testten de laatste dagen positief op het coronavirus. Het leidde zondagochtend tot een officieel verzoek om het duel met Tottenham op een later moment in te halen.

De Premier League eiste een nieuw testronde en communiceerde alléén met de clubs, terwijl de onvrede onder beide supportersgroepen groeide: de aftrap naderde en nog steeds was er officieel nog niets bekend of de wedstrijd door zou kunnen gaan.

Drieënhalf uur voor de aftrap (16.00 uur) kwam alsnog het verlossende woord. 'We look forward to seeing you all this afternoon', liet Spurs weten. De ploeg van manager Antonio Conte hoopte daar al op, omdat eerder al twee wedstrijden door een corona-uitbraak wren geschrapt.

In totaal gaan drie van de negen geplande Boxing Day-wedstrijden niet door: Liverpool - Leeds United, Wolverhampton Wanderers - Watford en Burnley - Everton.